DanielMalinen Ollaan realisteja

Töölönlahden ankeaan puistoon löytyy yllättävän helppo ratkaisu

Istuttakaa hyvä ihmiset puita! Jos jokainen Helsinkiläinen ostaa ja istuttaa Töölönlahden puistoon yhden taimen se tarkoittaa silloin ainakin yli 600 000 utta ilmastoa suojelevaa utta puuta. Älkääkä odottako ketarat suorina että joku tkee sen puolestanne vaan tomikaa hyvät helsinkiläiset itse ja hyvänen aika tehkää jotain älkääkä vain valittako Töölönlahden puiston ankeaa nurmikenttää. Lisäksi kasvettuaan täysikasvuisiksi nämä puut lisäisivät huomattavasti puiston viihtyvyyttä ja houkuttekisivat sinne ihmisiä eivätkä vain sitoisi hiilidioksidia ja typpeä ilmasta. Miltä siis kuulostaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihan jees. Mutta riittääkö kasvutila kaikille puille? Montako hehtaaria puisto mahtaa olla?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kyseessä on siis tuo iso nurmikenttä Sibeliustalon ja Oodin välissä. jonka ankeutta nalkutetaan nyt isosti Hesarissa. Lehden mukaan nurmialue vastaa kooltaan kymmentä jalkapakenttää eli kai jotakuin noin 7.5 hehtaaria eli ei nyt ihan 600000 puuta näin realisisesti oikeastaan. Mutta poittini on silti edelleen se että jos joku julkinen tila ei mielytä ja tunnu itsestä viihtyisältä niin aina voi tarttua itse toimeen ja lapionvarteen. Pelkkä nilittäminen ja mököttäminen asiasta kun auta eikä edistä asiaa mitenkään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kaupunkiympäristöön sopivat kai parhaiten lehtipuut ja pensasaidanteet. Lehmus, tammi, vaahtera, jalava ja koivu. Parituhatta tainta taitaisi olla jo liikaa. Alle tuhat riittää. Niiden istutus kuuluu Helsingille ja rahat on jo maksettu kuntaverossa.

Ehkä ammattimaisella suunnittelulla saataisiin alueelle 50 v aikajänteellä mukava puistomainen keidas. Helsinki Central Park ! Kaikissa itseään kunnioittavissa pääkaupungeissa on keskuspuisto. Nykyinen Helsingin keskupuiston nimellä kutsuttu alue on rämettä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Puita ei tarvita sentään satoja, mutta lehteviä ja kauniin syysvärin kultaamia puita pitäisi jo nyt ajoissa istuttaa. Ja niiden katveeseen pöytäryhmiä ja ikivihreitä pensaita. Eikä muutama iso kaunis patsaskaan olisi pahitteeksi. Hauskaa ja persoonallista Tommi Toijaa suosittelisin ainakin näin aluksi.

Toimituksen poiminnat