DanielMalinen Ollaan realisteja

Lentolakko on hyödytön

Taas se tapahtui, kommenttini pompsahti kirjoitukseksi. Tällä kertaa kyse on lentolakkoilusta. Kysymys kun kuuluu riittääkö yhden tai parin ihmisen lentolakko? Oikeasti? Lentokone on joukkoliikenneväline, vaikka matkustamo olisi vajaa se lentäisi reittiään silti. Tehokkaimmin lentokoneista päästäisiin eroon kun kielletään lakkautetaan kaikki lentokentätä. Sitten vain on kannettava vastuu sen päätöksen seurauksista enkä voi sanoa että kaikki seuraukset olisivat hyviä tai miellyttäviä. Ehkei se ole niin kannatettavaa ja herkullista kuin miltä kuulostaa.

Entä jos sen sijaan vain tyydyttekin vähentämään ulko- ja sisämaan lentoja, mutta ennemmin allatte kulkemaan lyhyet matkat joko kävellen tai pyörällä sen rakkaan henkilöauton sijaan tai jos alatkin pyrkiä käyttämään julkista (jos se vain on mahdollista). Sillä olisi jopa parempia seurauksia hiilipohjaisten päästöjen eli pakokaasujen vähentyessä. Tee siis oikeasti näkyviä tekoja. Lentolakko on menemistä sieltä mistä aita on matalin. Miettikääpä siis tarkkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kysynnän väheneminen vähentää aina lopulta tarjontaa. Kysy vaikka VR:ltä pk-seudun ulkopuolella.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Mutta silloin kysynnän pitäisi muuttua radikaalisti. En kuitenkaan usko että esim. Aasialaiset turistit tyytyvät katselemaan Suomen maisemia VR -ladien läpi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Siihen suuntaan tekninen kehitys ihmiskuntaa kuitenkin vie.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #3

Kehitys ainakin lupailee että lentokoneita valmistavat yhtiöt alkavat rakentamaan yhä enemmissä määrin hybridi käyttöisiä lentokoneita ja uudet energiatehokkaat koneet tekevät lentämisestä nykyistä entistä halvempaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10676345

Paljon on myös viimeiset vuosikymmenet puhuttu siitä voisiko lentokoneet olla täysin akkun varassa ja toimisivatko ne aurinkoenergialla (kuten vaikkapa Dolar Impulse 2 jolla lennettiin suhkot onnistuneesti maailman ympäri).

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liik...

Toimituksen poiminnat