DanielMalinen Ollaan realisteja

Ei itkeä saa ei meluta, Suomi on jälleen onnelisin maa...

Toista vuotta peräkkäin Suomi on jälleen valittu maailman onnellisimmaksi maaksi, nyt selvällä erolla muihin jota se onnistui kuluneen vuoden aikana kasvattamaan. Mitä sitten seurasi viime valintakerran jälkeen? No, yleisessä keskustelussa masentuneiden Suomalaisten ahdistusta alettiin vähättelemään ja ankarimmat ihmiset jopa denialisoivat masennuksen. Välistä tuntui että keskustelu oli riistäytyä käsistä kun netissä huudella "ei Suomessa voi olla masennusta". Ei sen pitäisi mennä niin, mutta tämä lienee vain pientä. Mitäs siitä. Iloitaan ja hymyillään siitä että Suomi on jälleen onnellisin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

Hieno uutinen! Nyt on hyvä meininki Suomessa muutenkin, ikäänkuin kansallista kevättä ilmassa.

Itsekin vastasin Tilastokeskuksen kyselyyn alkuvuonna maksimionneliisuusarviolla vai oliko 9/10. Hauskoja tutkimuksia muuten, suosittelen hyväksymistä jos kysytään referenssiperheeksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuskin kysyvät heiltä, joilla on prepaid-liittymä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo onnellisuusranking on kyllä laskettu aivan faktojen pohjalta ja tutkijat korostavat myös, että kyseessä ei ole tutkimus ihmisten kokemasta onnellisuudesta, vaan onnellisuuden edellytyksistä lainsäädännön, aineellisen hyvinvoinnin ja sosiaaliturvan y.m. huomioon ottaen. Siinä on siis kartoitettu lähinnä sitä missä maassa olisi odotettavaa, että ihmiset olisivat kaikkein onnellisimpia.

Yleisellä keskustelulla masentumisesta t.m.s. ei ole mitään sijaa rankkeerauksessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Itse asiassa siinä kyllä mitataan ihmisten kokemuksia ja kokemuksetkin ovat faktoja. Kun onnelliseeudesta puhutaan, niin oikeastaan niitä relevanteimpia faktoja.

Muutamia esimerkkejä kysymyksistä:
”Oletko tyytyväinen elintasoosi”, ”Oletko tyytyväinen vai tyytymätön vapauteesi ja mahdollisuuksiisi tehdä elämällesi mitä haluat”, ”Tunnetko olisi turvalliseksi kulkiessasi yöllä asuinalueellasi”, ”Tunsitko itsesi eilen usein vihaiseksi”, ”Tunsitko itsesi eilen usein onnelliseksi”, ”Luotako maasi vaalien rehellisyyteen”.

Kysymysten osoite: http://media.gallup.com/dataviz/www/WP_Questions_W...

Tutkimusten tuloksiin pitää aina suhtautua tietyin varauksin. Niissä on enemmän tai vähemmän epätarkkuuksia ja tulkinnanvaraisuuksia. Esimerkiksi eri asioiden painoarvoista voidaan olla perustellustikin montaa mieltä ja kyselytytkimuksissa kysymykset voivat olla johdattelevia (tässä tapauksessa ne kyllä on muotoiltu mahdollisimman neutraaleiksi). Niitä pistearvojen viimeisiä desimaaleja ei juurikaan kannata katsoa. Toisaalta, trendit ovat yleensä hyvinkin paljon kertovia. Tässä tapaukseesa ne kertovat vuosien 2015-2017 ja 2016-2018 välillä tapahtuneista muutoksista. (Kolmen vuoden ryhmä sen takia, että vuoden 2018 raportin tiedot on koottu vuosina 2015-2017 ja vuoden 2019 raportin tiedot vuosina 2016-2019)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Perustin lausuntoni aamun TV-uutisiin, jossa eräs tutkija korosti, että tässä tutkimuksessa ei mitata "ihmisten onnellisuutta", vaan "maiden onnellisuutta".

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #13

#13:
Sellaisia ne ovat ne uutiset ja tutkijat.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Itse asiassa siinä kyllä mitataan ihmisten kokemuksia ja kokemuksetkin ovat faktoja. Kun onnelliseeudesta puhutaan, niin oikeastaan niitä relevanteimpia faktoja."

Vielä tarkemmin sanottuna siinä mitataan mitä ihmiset väittävät kokevansa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

" Siinä on siis kartoitettu lähinnä sitä missä maassa olisi odotettavaa, että ihmiset olisivat kaikkein onnellisimpia."

Kuulostaa varsin tieteelliseltä metodilta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onhan se paljon tieteellisempi metodi kuin arvioida ihmisten onnellisuuden tunnetta. Mutta pointtina on siis se, että pitää tulkita oikein mitä tuo tilasto kertoo. Se ei kerro sitä, että täällä ihmiset ilakoivat ja naureskelevat kepeässä elämässään, vaan sitä, että heillä on perusasiat objektiivisewsti katsottuna paremmin kuin keskimäärin muissa maissa. Ja juuri se on faktapohjalta kartoitettavissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Faktat ja tunteet ei aina kulje käsi kädessä. Ihmiset pelkää rikoksia ja väkivaltaa varsinkin. Molemmat vähenevät kaiken aikaa kaikissa länsimaissa. Sotia myöten. Syyrian sota on toki kauhea, mutta verrattuna sadan vuoden takaisiin tapahtumiin se on vain paikallinen konflikti.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

#11 - Denialismia? Onneksi ainakin ”meanwhile back in Sweden” on löydetty keinot ja tekijät väkivallan vähenemistrendiä vastaan.

”To understand crime in Sweden, it’s important to note that Sweden has benefited from the West’s broad decline in deadly violence, particularly when it comes to spontaneous violence and alcohol-related killings. The overall drop in homicides has been, however, far smaller in Sweden than in neighboring countries.

Shootings in the country have become so common that they don’t make top headlines anymore, unless they are spectacular or lead to fatalities. Gang-related gun murders, now mainly a phenomenon among men with immigrant backgrounds in the country’s parallel societies, increased from 4 per year in the early 1990s to around 40 last year. Because of this, Sweden has gone from being a low-crime country to having homicide rates significantly above the Western European average. Social unrest, with car torchings, attacks on first responders and even riots, is a recurring phenomenon.”

https://www.politico.eu/article/sweden-bombings-gr...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Syyriasta ja Afganistanista (kymmenen onnettomimman kansan joukossa) pitää saada ehdottomasti lisää väkeä ”sekoittamaan suomalaisten onnellisuusgeenit” jottemme muutu liian omahyväisiksi. Jopa kirjailija Jari Tervo on tämän oivalluksen meille jakanut jo vuosia sitten, heh.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Onko kirjailija Tervo esimerkki suomalaisten geneettisestä rappeutumisesta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei. Hän on hemmetin hyvä kirjailija. Lue vaikka Suomemme heimo.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #10

En ole lukenut, mutta tuosta kirjan nimestä tulee suoralta kädeltä mieleen, että jos joku haluaisi kirjoittaa parodian tuosta kirjasta, niin itsestäänselvä titteli olisi Suomemme Hemmo.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Helkutin vaikea Tervoa olisi parodioida, koska se itsessään on niin monimielinen, ilkikurinen ja hauska. Myös Pyhiesi yhteyteen ja Minun sukuni tarina kannattaa lukea.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Niin miten tämänkin nyt sitten tulkitsee?

"Suomi on maailman onnellisin maa YK:n tuoreen onnellisuusraportin mukaan, kertoo uutistoimisto AP. Tänään keskiviikkona julkaistu kansainvälinen The World Happiness Report (siirryt toiseen palveluun) -tutkimus listasi kaikkiaan 156 maata niiden onnellisuuden mukaan, perustuen muun muassa elinajanodotteeseen, sosiaaliseen tukeen ja korruptioon.

Näitä tekijöitä ei kuitenkaan käytetty varsinaisesti onnellisuuden mittaamiseen, vaan tutkimuksen tulokset perustuvat yksilöiden omiin arvioihin omakohtaisesta hyvinvoinnista.2"

Tänä vuonna onnellisuusraporttiin on ensimmäistä kertaa sisällytetty myös maahanmuuttajat. Maahanmuuttajien onnellisuutta arvioitiin 117 maassa.

Viime vuonna Suomi sijoittui YK:n vertailussa viidennelle sijalle, Norjan ollessa ensimmäinen."

Eli Suomi ei ole toistavuotta peräkkäin maailman onnellisin maa...

https://yle.fi/uutiset/3-10115710

Vaikka ollaan tilastoissa onnellisia, niin Suomi on myös murheiden maa...

Lahes 1000 ihmistä Suomessa päättää päivänsä omankädenkautta vuodessa, tällä tuloksella päästään tilastoissa viidenneksi maailmassa...

Ohitse menee vain Liettua, Latvia, Unkari ja Belgia.

Käyttäjän TeemuHuhta kuva
Teemu Huhta

Tottakai olemme onnellisia, sillä syömmehän valtavasti psyykelääkkeitä...

http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204811-...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vielä jos kannabis laillistettaisiin, niin mehän murskaisimme asteikon...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kysehän on vertailututkimuksesta. Nyt ei pitäisikään olla niin huolissaan suomalaisista, kuin niistä muista. Miten on mahdollista, että he ovat suomalaisiakin onnettomampia?

Lisäys/korjaus: kyse ei taidakaan olla suomalaisista, vaan maasta. Täällä on paljon onnelista maata.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Onnellisin tai ei, niin itse kuulen valtavasti tyytymättömyydestä, jopa päivittäin. Itsekin olen vallan tyytymätön.

Kun törmään ongelmiin, niin pyrin tutkimaan syitä perusteellisesti. Suurin tyytymättömyyden tunne on yleensä sitä, että asioidenhoitoa ei katsota oikeudenmukaiseksi. Toinen tyytymättömyyden tunne perustuu siihen, että oikeudenmukaisuutta voi hakea VAIN oikeuden kautta. Miksi tavallinen kansalainen tuntee näin?

Perehdyttyäni asioihin ja kuulemiini kertomuksiin olen tullut siihen tulokseen, että lait ovat yritysten etuja paremmin ajavia, kuin kansalaisten etuja suojaavia. Oikeudenkäynneistä on tehty järjettömän kalliita ja oikeusturvavakuutukset ovat nykyisiin kuluihin nähden ihan mitättömiä. Selvitysteni ja omien havaintojeni perusteella väitän myös, että virkamieskoneistot toimivat (varsinkin) suurten yritysten edusmiehinä. Olen törmännyt tapauksiin, joissa lakiin kirjattu virkamiesvastuu yleisten etujen valvomisesta on ulkoistettu osakeyhtiöille itselleen. Lue uudelleen, maksimaalista voittoa tavoitteleva yritys valvoo itse yleiden edun toteutumista. Hilpeää?

Uskon, että ei menee pitkään, kun tämäkin "onnellinen" kansa pukee keltaisia liivejä päälleen asioidensa ajamiseksi. Itse näen paljon ennusmerkkejä ilmassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Törmäsin uutiseen tässä Huffington Post:n jutussa: https://www.huffpost.com/entry/finland-united-stat....

Sen mukaan onnellisuutemme perustuu nimen omaan asioihin joita viime hallitukset ovat olleet meiltä pois viemässä, etenkin tämä viimeinen. Ehkä meidän pitäisi tehdä johtopäätöksiä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#16:
Vuonna 2013 sijoituksemme oli 7.
Vuonna 2015 sijoituksemme oli 6.
Vuonna 2016 sijoituksemme oli 5.
Vuonna 2017 sijoituksemme oli 5.
Vuonna 2018 sijoituksemme oli 1.
Vuonna 2019 sijoituksemme oli 1.

Pisteluvun muutos 2013 - 2018 oli 7.389 - 7.632
Ehkä tästä pitäisi tehdä johtopäätöksiä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomalainen kansansielu kärsii edelleen sisällissotamme ja sen jälkimaininkien sekä kahden myöhemmän sodan aiheuttamista traumoista.

Noin 15 vuotta sitten tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että suomalaisilla on Euroopan kansoista oikeistolaisimmat asenteet (oman-onnensa-seppä, uhrin syyllistäminen jne.)

Suomessa on siis psykologisena "maan tapana", että hädänalaisessa tilassa olevaa pidetään itse syyllisena tilanteeseensa ja siksi avun pyytämistä ei pelkästään hävetä, vaan siitä pidättäydytään jo käytännön syistäkin: hädänalaisen hätä on ihan riittävän suuri ilman syyllistämistäkin.

Kaiken kaikkiaan tulokseksi tulee sitten se, että suomalaiset teeskentelevät onnellista ja hyvinvoivaa ihan riippumatta siitä, mikä on itse kunkin todellinen tuntemus.

Onko siis ihme, että kyselytutkimuksissa suomalaiset näyttäytyvät maailman onnellisimpana kansana? (Oliko muuten Pohjois-Korea mukana tutkimuksessa? He ainakin näyttävät onnellisilta kaikissa niissä videopätkissä, joita minä olen nähnyt...)

Suomen itsenäisyyden ajan psykohistoriaa

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen aina pitänyt kansanluonteiden ja -sielujen tulkintoja jotakuinkin klisheisenä ja stereotyypittelevänä humpuukina mutta toisaalta olen myös ihmetellyt josko on ihan sattumaa, että niin unkarilaiset, virolaiset kuin suomalaisetkin ovat niin perin oikeistolaisia ja tylyjä yhteiskuntia. Onko se vain sattumaa vai onko mukana jotakin syvempää yhteistä? Joku "Volgan mutkassa" tapahtunut outo mutaatio joka on levinnyt turhan laajalti meihin ugreihin?

P.s. En tarkoita, että oikeistolaisuus sinänsä olisi geneettistä. Se olisi ihan liian julmaa. Sen sijaan jonkinlainen sosiaalinen kylmyys, ksenofobinen eristyneisyys t.m.s. altistaisi oikeistolaishenkisille ja jopa ääliöoikeistolaisille keinoille tavoitella omaa etuaan ja suojella sitä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Yhden teorian (vai onkohan kyseessä pelkkä vitsi?) mukaan ihmiskunnan alkuseuduilta Afrikan lempeästä syleilystä lähtivät pohjoiseen päin vaeltamaan juurikin porukan epäsosiaalisin aines (juuri tästä syystä he eli esi-isämme siis lähtivät)...

Ja kun tuo porukka oli sitten vuosituhansia myöhemmin päässyt perille ja hajautunut (nykyisen Suomen alueen) metsiin tulemaan toimeen jokainen omillaan, niin vain kovaluonteisimmat ja itsekkäimmät jäivät eloon. (No, tämä toinen kappale on ainakin pelkkä vitsi; oikeasti ankarissa oloissa selvitään vain yhteistyöllä -- paitsi tietysti Jack Londonin romaaneissa...)

No, onhan näitä luomiskertomuksia... Mene ja tiedä, mikä on selitys millekin...

Minusta tuo edellisessä kommentissani antama juttu siinä olevine linkkeineen on kuitenkin ihan hyvä hypoteesi. Laitan tähän näkyviin yhden niistä linkeistä erikseen:

Suomalaisissa edelleen sodan arpia – "Armottomuus heikkoutta kohtaan"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Toki epäsosiaalista ainesta on todennäköisesti lähtenyt ja jopa lienee karkotettukin. Toisaalta epäilen, että myös kiltimmät ovat saattaneet lähteä karkuun räyhäkkeitä ja liian kovaa komentoa. Joka tapauksessa pääjoukko lienee ollut jonkin sortin n.s. liikaväestöä eli siis ihmisiä jotka ovat kokeneet saavansa paremman tulevaisuuden toisaalla. Syynä ehkä liikakansoitus, sodat, luonnon katastrofit etc.

Joka tapauksessa aikoinaan kun suomalaiset tänne tulivat, tuossa heti Viipurin jälkeen oli tienviitta jossa luki "Savoon" ja vain hyväpäisimmät älysivät kääntyä kun kovakalloisimmat puskivat suoraan eteenpäin kuin konsanaan visakalloiset sonnit. (huom. nuoremmille: ed. "visa-" ei viittaa erään luottokorttiyhtiön korttituotteeseen vaan Betula pendula carelica -lajikkeen puuainekseen).

Olen toki samaa mieltä, että monet jäivät sotien jälkeen juoksuhautoihin. Heidän lapsensakin ovat syntyneet niihin eikä kaikki heistä ole vieläkään päässeet kiipeämään pois. Sellainen voi toki jättää myös tuollaisia arpia joita monet vieläpä haluavat erityisesti pitää auki.

Itse olen omalle sodan käyneelle isälleni kiitollinen, että hän ei siirtänyt omia kokemuksiaan meille. Hänen mielestään hänen lapsensa eivät olleet syyllisiä, miksi siis meidän olisi pitänyt kärsiä. Sen sijaan hän yritti kasvattaa meitä oppimaan olemaan viisaampia ja välttämään sellaisia hullutuksia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #26

Olen kuullut toisenkin version väestön levittäytymisestä nykyisen Suomen alueelle, erityisesti länsirannikkoa pitkin kohti pohjoista.

Kun porukka tuli Raumalle, vastassa oli ystävällinen kyltti, jossa sanottiin että Ol niingon gotonas. Lukutaitoiset totesivat, että tämäpä vaikuttaa mukavalta paikalta ja jäivät siihen asumaan.

Porukan loppuosa jatkoi pohjoiseen, kunnes tulivat Kokemäenjoen rantaan. Uimataitoiset uivat yli ja jatkoivat pohjoiseen, kun taas uimataidottomat jäivät siihen ja perustivat Porin.

(Minun vanhempani ovat kotoisin Raumalta. Isäni äiti oli sisällissodassa punaisella puolella ja yritti myöhemmin paeta rajan yli Venäjälle, mutta otettiin kiinni ja vietiin Hennalan vankileirille. Äitini äiti taas oli pienen pitäjän nimismiehen tytär (jonka miehen "ryssä" tappoi sodassa) ja valkoisen Suomen tukipilariperheestä. Niinpä sain pikkulapsesta asti kuulla päivittäin ainakin kahdensuuntaisia yhteiskunnallisia näkemyksiä...)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #28

Eikö tarnina myös kylje niin että itämerensuomalainen kansa asusteli vielä noin 1500 vuotta sitten Suomenlahden tuollapuolen kunnes balttien ekspansio pohjoiseen pakotti porukan tulemaan tänne ja se sulautui täällä eläneeseen tuntemattomaan kansaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Baltiasta toki on tullut monen sorttista väestöä tuolloin ja aiemminkin mutta eritoten sikäläisiä ugreja. Mutta kansa täällä ei liene ollut tuntematon vaan ihan samoja ugreja jotka aiemmin olivat tulleet nyttemmin Karjalan kannasta pitkin.

Sen lisäksi oli tullut ja mennyt kansaa nykyisin Ahvenanmaana tunnetun saariston ja rannikon kautta (varsinainen nykyisten ruotsinkielisen väestön alkuperäinen suurempi alkujoukko tuli kuitenkin vasta n. 700-800 v. sitten).

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #30

Olen kuullut väitteen, että noin 1000 vuotta sitten suomen kieli ja eestin kieli olivat käytännössä yksi ja sama kieli, mutta sen jälkeen toinen on muuttunut huomattavasti (en muista, kumpi) ja toinen ei ihan niin paljon.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #32

Saman väitteen olen kuulut minäkin. Suomessa Mikael Acrigolalla ja Ruotsin kirkolla oli suuri merkitys kielen kanonisoinnissa, kun taas Virossa kielen kehitystä ohjasi saksalainen ritarikunta. Osa suomen murteista ja puhekielestä asettuu silti edelleen linjalle kirjakielen ja viron välille, esim puhekielessä yksikön kolmas persoonapronimini on edelleen sitkeästi 'se' eikä kirjakielen 'hän'. Nämä vain omia huomioitani. Voin toki olla väärässäkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #33

Joo, itse asiassa viro on muuttunut vähän nopeammin kuin suomi. Se johtuu lähinnä siitä että viron äännelait eivät hyljeksi niin vahvasti vierassanoja kuin suomen; virossa esim. y ja a voivat esiintyä samassa sanassa, suomessa eivät. Indoeurooppalaiset kielet sulattavat vierassanoja helpommin, esimerkiksi englannissa kaikki käy.

Pekka Pylkkönen

Ehkä sen vähemmän onnellisen aineksen pitäisi katsoa peiliin? Ehkä syy ei AINA olekaan kaikissa muissa?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuo on loistava havainnollistus siitä mitä kirjoitin aiemmassa kommentissani:

"Suomessa on siis psykologisena "maan tapana", että hädänalaisessa tilassa olevaa pidetään itse syyllisena tilanteeseensa ja siksi avun pyytämistä ei pelkästään hävetä, vaan siitä pidättäydytään jo käytännön syistäkin: hädänalaisen hätä on ihan riittävän suuri ilman syyllistämistäkin."

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tottakai Suomi on onnellinen maa. Ne jotka eivät ole onnellisia, tappavat itsensä.Yksinkertaista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Die young, stay pretty" (Blondie).

Tapio Lehtimäki

Valitettavasti itsemurhatilastot tukevat Sarin väitettä.

Mikäli saman maan kansa on sekä onnellista että herkästi kanavaan murheensa hukuttavaa sorttia, kyseessä lienee valtakunnallinen mielenterveysongelma. Semmoinen porukka ei välttämättä ole täysin kykenevä kuvaamaan omaa tilaansa.

Älkää siis lähettäkö meille enää onnellisuuskyselyjänne, vaan saippuoitua pyykkinarua.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

”Aristotelisessa mielessä onnellisuus, kuten sanottu, merkitsee ihmisen itsensä kehittämistä. Hyve on silloin oma palkintonsa, ei keino rahan ja vaikutusvallan hankkimiseksi.”

http://timo-vihavainen.blogspot.com/2019/03/onnell...

Olen onnellinen koska nyt minulla on aikaa kehittää itseäni. Ei vaadi nykyaikana suurtakaan rahallista panostusta, vain Internet yhteys kustannus ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuossa voi olla perääkin. Aiemmin linkittämässäni Huffington Post:n jutussa nimen omaan haettiin tuota likimain samaa. Tolkullinen elämänrytmi tuo mahdollisuuden ja tilaa tuntea itsensä onnelliseksi, enemmän omalla tavallaan. Etenkin silloin kun vaihtoehto on n.s. oravanpyörä jossa miltei jokainen arkielämän liike vaatii suuria ponnistuksia ja onnen tavoittelu on tuotteistettua suorittamista.

Toimituksen poiminnat