DanielMalinen Ollaan realisteja

Esperi Care on tai oli tappiota tuottava yritys

Silti yhtiön rahat kulkevat Jerseyn saaren kautta ja tuottavat Esperin omistajille voittoa. Silti kyse ei ole tästä kikkailusta (vaikka verovuotokin on vakavaa) vaan aivan jostain muusta. Rahan karkaaminen yrityksiltä suuria voittoja odottaville omistajille investointien ja laadukkaan palvelun sijaan on suurempi ongelma kuin hoivakotien hoitajamitoitukset ja asialle on tehtävä jotain mutta mitä. Laatu ja palvelu ovat tärkeämpää kuin voitot, sellainen tuo lisää asiakkaita ja luo tyytyväisyyttä. Toivottavasti te poliitikot luette tämän, lyötte päänne yhteen ja keksitte ratkaisun sillä sama ilmiö (lue: ongelma) nimittäin ei koske vain hoivapalveluja vaan se on käynnissä lähes kaikkialla. Yritykset ovat nimittäin pulassa kun eivät saa niitä rahoja joita tarvitsevat toimintansa pyörittämiseen. Esperi Caren taloudesta uutisoi Iltasanomat: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005987234.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Huomautetaan nyt että Esperi ei siis vähennä ulkomaille maksettavia korkoja tuloksestaan joten verovuotoa ei synny.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ei minulla ole luetunymmärtämisessä vaikeuksia, tottahan se sanotaan tuossa uutisessa jo. Lisäsin vain välihuomautuksen selventääkseni etten silti hyväksy veronkiertoakaan. Jersey on yksi Euroopan suosituimpia veroparatiiseja. Se ei ole kuitenkaan pointtini vaan pelkkä lillukanvarsi.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Toki on olemassa monia tuloksen tekoon vaikuttavia tekijöitä ja tulojen siirron mahdollistavia mekanismeja. Avautuvien markkinoiden tilanteessa paras strategia ei ole tuloksen teko, vaan nopea kasvu ja kilpailun eliminoiminen. Tuloksen teko tulee siinä vaiheessa kun on oligopoli (tai monopoli) :-)

Toimituksen poiminnat