DanielMalinen Ollaan realisteja

Oulusta tuli hetkessä kielletty sana

Kiitos tästä öyhöttäjien ja vihapuheen, Oulua ei saa enää käyttää vapaasti keskustelussa. Toki joku roti pitäisi olla, mutta tavallisten arkipäiväisten sanojen bannaaminen ei ole ratkaisu suitsia levotonta ja yliampuvaa keskustelua. Taustalla on vastaikää tapahtunut Oulun skandaali jonka monet minä mukaan lukien tuomitsen. Teko jolla tapauksen uhreja kohdeltiin on julmaa ja väärin, tekoon syylistyneiden tekijöiden taustoista riippumatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Oulu-sanan joutuminen "kiellettyjen sanojen listalle" kertoo paljon nyky-Suomesta ja sen tulehtuneesta ilmapiiristä eritoten maahanmuuttokysymyksissä. Aina, kun joku yrittää puhua asiasta asiallisesti, niin maahanmuuttovastaiset kuin myös äärisuvaitsevaiset pilaavat keskustelun heti alkuunsa.

Vaikka äärisuvaitsevaiset muuta sanovat, lapsiin kohdisatuva seksuaalinen ahdistelu ja raiskaukset ovat törkeysasteeltaan ihan toista luokkaa kuin vaatimukset poistaa maasta ne kansalaisryhmät (lue: toistamiseenkin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet nuorukaiset), joiden piirissä suuri pääosa noista rikoksista näyttää tapahtuneen. Ikävää, mutta faktojen kieltämisellä ei tilanne koskaan parane.

Entäpä sitten nämä maahanmuuttokriitikot? He pilaavat kaiken sillä, etteivät selkeästi ja yksiselitteisesti irtisanoudu hakaristejä kannattavista ryhmisä, vaikka eivät sellaisia olisikaan. Vai onko niin, että media niputtaa kaikki maahanmuuttokriitikot samaan nippuun ja laittaa niille yhteisen nimilapunkin: oikeistopopulistit? Jos näin on, olemmekin jo ihan uuden ongelman - eli tarkoitushakuisesti valheellisen uutisoinnin - äärellä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla Oulu on sanana kielletty? Sana esiintyy aika monenUS- blogin otsikossakin.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Henkilö, joka alkaa keskustella vaikkapa Turun puukotuksesta, ei todennäköisesti ole niitä kaikkein maahanmuuttomyönteisimpiä. Sama näyttää toteutuvan nyt Oulun kohdalla, eli asiasta puhuu etupäässä se toinen ääripää - vaikka tietysti olisi hyvä, jos asiasta keskusteltaisiin laajemminkin. Suvaitsevaisin kansanosa vaikuttaa siis laittaneen Oulun kiellettyjen sanojen listalle ainakin omalta kohdaltaan. Tällainen pään laittaminen pensaaseen satanee valitettavasti perussuomalaisten laariin - mutta senhän näkee ehkä sitten Oulun vaalituloksesta huhtikuussa...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#4.

Oulun vastenmielinen tapaus ei nyt vaan ole monestakaan kovin mielenkiintoinen puheenaihe. Kyseessähän ei ole mikään uusi ilmiö vaan vastaavaa on tapahtunut aina.

Mielenkiintoa ei herätä edes se että asiasta on alettu kohista vasta nyt. Onhan se selvä että uhrien kustannuksella on nyt helppoa tehdä politiikkaa.

Toivottavasti asiaan kuitenkin saadaan vihdoinkin parannusta. Toki netissä päivystävä poliisi ja uusi tietosuojalaki helpottavat asioiden selvittämistä jatkossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset