DanielMalinen Ollaan realisteja

Ihmiset verotetaan kipeiksi... anteeksi siis terveiksi

Ihmisten käyttäytymisen ja terveystottumusten ohjailu verotusta säätelemällä niin sanotuilla haittaveroilla sillä näyttävästi ihmiset eivät monien mielestä itse osaa pitää huolta terveydestä ja syödä terveellisesti. Koska (Euroopan Unionin pyynnöstä) Suomesta ollaan poistamassa makeisveroa, sai se Keskustan kansanedustaja kolmikon Hanna Kososen, Hannakaisa Heikkisen ja Annika Saarikkon voivottelemaan ja surkuttelemaan ihmisten terveyden perään (sekä menetettävien 250 milj. veroäyrin) ks. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/206071-makeisvero-poistumassa-suomessa-tilalle-ehdotetaan-uutta-laajempaa-sokeriveroa#comment-712034

Niinpä nyt innostuin kehittelemään ja ideoimaan haittaveroja, lähinnä vitsillä, joilla ihmisten käytöstä voisi Suomessa ohjata kädestä pitäen terveellisempään elämän tapaan ja tottumuksiin.

- Sokerivero kaikista tuotteista joissa on lisättyä- ja luontaisesti sokeria, tarkoituksena saada ihmiset valitsemaan sokerittomia ja vähäkalorisia ruokia.

- Suolavero kaikista tuotteista joissa on lisättyä- tai luontaisesti suolaa, tarkoituksena saada ihmiset valitsemaan suolattomia ja vähäsuolaisia tuotteita.

- Hiilihydraattivero kaikista tuotteista joissa on lisättyä- ja luontaisesti hiilihydraatteja, tarkoituksena saada ihmiset valitsemaan hiilihydraatittomia ja vähähiilihydraattisia ruokia.

- Lihaverokaikista tuotteista joissa on lisättyä- ja luontaisesti lihaa, tarkoituksena saada ihmiset valitsemaan lihattomia rukia kuten kasviksia ja papuja.

- Rasvavero kaikista tuotteista joissa on lisättyä- ja luontaissesti rasvaa, tarkoituksena saada ihmiset valitsemaan ravattomia ja vähärasvaisia ruokia.

- Gluteenivero kaikista tuotteista joissa on lisättyä- ja luontaisesti gluteenia, tarkoituksena saada ihmiset suosimaan gluteenittomia ja vahagluteenisia ruokia.

- Proteiinivero kaikista tuotteista joissa on lisättyä- ja luontaisesti proteiinisia tuotteita, tarkoituksena saada ihmiset suosimaan proteiinittomia ja vähäproteiinisia ruokia.

Lisäksi...

- Liikkumattomuusvero kaikille ihmisille jotka harrastava vähän tai eivät harrasta ollenkaan liikuntaa, tarkoituksena saada ihmiset liikkumaan enemmän ja aktiivisemmin.

- Painovero kaikille ylipainoisille ja painoindeksinsä ylittäville ihmisille tarkoituksena saada ihmiset pysymään terveellisissä painorajoissa ja kansanterveydelle edullisessa painossa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi
Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Heh. Eli kansalaisuusvero jotta ihmiset vosaavat valita oikei ja muuttaa maasta pois kiertääkseen veron...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset