DanielMalinen Ollaan realisteja

10+2 kultaista säästöä yrityksille

10+2 kultaista säästöä yrityksille


1. Ulkoista yritykselle turhaa toimintaa

Yrityksillä saattaa vielä olla useita turhia töitä kuten siivousta, laskutusta, kirjanpitoa ja henkilöstönrekrytointia jotka kannattaa ulkoistaa.

2. Kilpailuta yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita

Kilpailuttamalla saa karsittua kuluja vertailemalla kohteita kalleimman ja edullisimman vaihtoehdon väliltä. Kannattaa kuitenkin muistaa tarkkailla hinta ja laatu suhdetta sillä huonosta mutta halvaata työstä voi tulla korkea lasku.

3. Karsi yrityksen sisäistä pyrogaratiaa

Liiansuuri koneisto lisää yrityksille sisäistäpyrogratiaa, urhasta viestittelystä päästään sopeuttamalla yritys simppelimpää formaattiin.

4. Karsi hiearkkiaa ja turhia väliportaita

Turhat assistenti ja sihteerit luovat lisäkuluja. Simppeli ja suoraviivainen yritys pystyy toimimaan edullisemmin ja nopeammin. Myös yrityksen hiearkkiaa kannattaa karsia, sillä korkeat henkilöt nauttivat usein korkeista palkoista.

5. Karsi päällekkaistä työtä

Monissa yrityksissä on päällekkäistä työtä joka vähentää tehokkuutta ja tuo lisäkustannuksia. Parhaiten päällekkäisestä työstä pääsee eroon parhaiten työkuvioita uudelleen järjestelemällä.

6. Hyödynnä 4 kuukauden työnäytettä (UUTUUS!)

Työnäyte on tuleva uudistus joka tarjoaa 4 kuukauden ajaksi mahdollisuuden auttaa työtöntä työllistymään palkatta.

7. Hyödynnä 4 kuukauden koeaikaa

Koeaijan hyödyntäminen on jo pitkään ollut vanha drendi, työntekijä otetaan koeajalle ja jos hänessä on potenttiaalia yritykseen työntekijäksi kannattaa tämä palkata.

8. Hyödynnä nollatuntisoppareita

Nollatunti sopimuksella et sitoudu tarjoamaan työntekijälle tarvittavia työtunteja vaan kevyttyösuhdetta voi hyödyntää kutsumalla tämä töihin vain tarvittaessa.

9. Hyödynnä työnvuokrausta

Julkinen TE-toimisto ei ole ainoa joka välittää työntekijöitä. Usein työnvuokraaminen tulwekin halvemmaksi kuin sijaisen palkkaaminen.

10. Hyödynnä työosuuskuntia

Freelancerit ja kevyt yrittäjyys on jo tätäpäivää eikä enään kaukaista tulevaisuutta, siksi kannattaa hyödyntää työntekijää joka tarjoaa työtä palveluna yritykselle. Esimerkkejä ovat Odeal, Eezy, Finjob ja Ukko.


Lisäksi voi..

1. Karsi turhia kiinteitä kustannuksia

Korkeat vuokrat voivat tuottaa päävaivaa, vältä kuitenkin viemästä yritystä liian kauaksi asiakkaista ja eettisistäarvoista säästämistä.

2. Hyädynnä verosuunnittelua

Taktikointi on kaiken avain päällekkäisen verotuksen karsimiseksi, vältä kuitenkin harmaatatallutta, veronkiertoa ja veroparetiiseja.


Mikä tässä on yrityksille niin vaikeaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Minna Hänninen

Ilmaistyön lisääntyminen on merkki siitä, että yhteiskunta on pikkuhiljaa menossa siihen suuntaan, että voi todeta: "Hoidetaan pakolliset hommat, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat". Kukaan ei tee turhia hommia ilman palkkaa.

Toimituksen poiminnat